fredag, november 11

Dansar med Ryssar

Igår, onsdag: När vi kommer till skolan och har lämnat in artiklarna vi har filat på i två veckor (en vinkel/krok-övning) får vi en ny uppgift. Skriv en artikel. Deadline kl 14.30. Diskutera med din klasskompis. EN TILL artikel alltså, direkt efter lovet. Det är då en aspirerande vetenskapsjournalist skriver om en rymdsond som heter Venus Express och pratar med astronomer på IRF i Kiruna. Sådant där för-sitt-eget-nöjesskrivande som ingen lokalpress bryr sig om över huvud taget.

Idag, torsdag: Vi kommer till skolan och blir skickade till aulan, inga lektioner idag för det är överraskningar på gång. I aulan kör några av musikaltjejerna en låt och jag bara gapar och ryser av brahet. Musikal är den bästa musikgenren, sorry Opera!
Sedan får vi välja workshops, en innan och en efter rasten. Jag vill först välja Kropp och Kost för att inte vara en tönt, men det slutar med att jag gör smycken hela förmiddagen med Kerstin från Skåne. Efter detta är det lunch som vanligt men sedan ska vi samlas i aulan IGEN? Nu är det till exempel Nathalie, Line och Abadá Umeå som har capoeira-uppvisning. Men sen då?
Jo, nu visar det sig att vi även ska få se TOP 9, alltså ryska motsvarigheten till Bounce! Dansa kan de verkligen och ser precis ut som ni tror, precis som ryska streetdansare. En kille hade den största t-shirten jag någonsin har sett. Jag tror att jag skulle kunna ha den som sovsäck, vilket skulle vara skönt eftersom jag alltid blir för varm om fötterna. Men det slutar inte ens där.
Vi ska som avslutning på en redan alldeles för bra dag, ha ännu en workshop, men den här gången ska Top 9 lära oss dansa lika coolt som dem. Det var supersvårt och det var nog egentligen alldeles för bra, för jag tror att jag har drömt nu. Tänk om det här visar sig vara drömmen imorgon?

3 Comments:

Blogger Lovisienstadt said...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!

november 12, 2005 10:58 fm  
Blogger sweetshop said...

Det kan inte sägas nog många gånger: I love Strömbäcks Folkhögskola, 4-LIFE!

/ Fran

november 13, 2005 12:02 em  
Blogger knotan said...

lite top9svaller
en av stackarna hamna på NUS med förstoppning strax efter showen.

inside info
Bounce var rätt torra tycker jag. De var lite för mycket haj-vi-är-balla-killar-feeling

november 18, 2005 5:06 em  

Skicka en kommentar

<< Home