onsdag, september 28

First Live Giant Squid Photographed


Alltså, jag vet. Jag vet att det kan låta som en liten och jävligt torr grej, men det är det INTE.
Jag hoppas att ni redan har läst om detta i DN eller kanske till och med i Proceedings of the Royal Society. Det är alltså några gulliga japanska forskare som har lyckats plåta en LEVANDE JÄTTEBLÄCKFISK. Det som National Geographic har lagt ner sjuka mängder pengar på och sponsrat diverse ubåtsjakter efter sådana här mollusker på kilometerdjup. Jag älskar en levande jättebläckfisk. Jag ska ge den ett kärleksfullt smeknamn och sen ska vi få små bläckisar ihop och flytta till Slagnäs. Jag vet att det är totalt olagligt och att brottsrubriceringen är tidelag, men vad ska man göra? Som Romeo och Julia?

8 Comments:

Blogger Lovisienstadt said...

Hur skulle era barn se ut?

september 29, 2005 10:35 fm  
Blogger Manis said...

Såhär hoppas jag:

http://www.giftsoftheworld.com/images/DreamPets/Mimi%20Octopus.jpg

http://geography.sierra.cc.ca.us/booth/California/8_american/rr/octopus.jpg

september 29, 2005 11:24 fm  
Anonymous raisa said...

men alltså, jag har hört att tidelag inte är brott i sverige längre! (trots att det nångång på 1700-talet, eller kanske var det mycket tidigare, var det brott som var det vanligaste som folk blev dömda för.)

september 29, 2005 2:12 em  
Blogger Viktor Öland said...

varför slagnäs?

september 29, 2005 11:13 em  
Blogger Manis said...

HEEEEJ Raisa!
Jag har hört att det var dödsstraff på tidelag förr. Har däremot inga bevis på att det är sant. Jag har massor med lagböcker på skolan så jag kan kolla upp det!

Örtman: Inlandsidyllen. Skulle lika gärna ha kunnat sagt Arvidsjaur.

september 30, 2005 3:03 em  
Blogger Goesta said...

Tidelag är inte olagligt!
Det är bland det sjukaste i svensk lagstiftningshistoria. Samtidigt som Sodomi legaliserades, gjordes så även Tidelag. Alltså var det en majoritet i riksdagen som på 40-50-talet(? kommer inte exakt ihåg när), röstade för att man skulle få ha sex med djur, så länge djuret inte tog skada. Jag kan bara tänka mig hur det såg ut när mer än hälften av de folkvalda ställde sig stolta upp och röstade ja i kör för att man absolut skulle få sätta på sin hund. Och det som är lika sjukt är att ingen regering därefter har tagit avstiftat den lagen!

Så bara du är försiktig när det hettar till så får du alltså helt lagligt bli ihop med din jättebläckfisk.

Aaron

oktober 04, 2005 2:42 fm  
Blogger Manis said...

1944 läste jag precis. Man blir inte längre utsatt för stegling, stympning och halshuggning. Sveriges zoofiler, Svenska Zeta har även organiserat sig och har en hemsida. VARFÖR är det lagligt?!?! De får inte ligga med min bläckis. Tur att hon är relativt safe från människor därnere, speciellt eftersom hon numera bara nioarmad. Jag skulle lätt hellre tappa armen än bli våldtagen av en primat.

oktober 04, 2005 8:59 fm  
Anonymous Nina said...

Jag vill inte lämna någon kommentar på bloggen, den har jag inte läst. MEN Tack Anna för prenumerationen på Hipp Hipp!

/Nina.

oktober 20, 2005 10:15 fm  

Skicka en kommentar

<< Home