fredag, oktober 27

Politisk kommentar 27 oktober

Idag har jag förstått att det enda jag har rätt till är att söka vård. Sedan blir det lite svårare, eftersom det är omöjligt att ens få prata med rätt person på min vårdcentral. Den som tror att vården blir bättre om den läggs ut på entreprenad ber jag TÄNKA OM.

- DAGENS CITAT-
"Nä, de är på kurs idag, hela dagen"

7 Comments:

Blogger Alexandra said...

Näe Anna där håller jag inte med dig. Dragonens hälsovårdcentrum är så mycket bättre än vad det tidigare var. Då kände jag mig så obekväm att jag bytte vårdcentral. Gick till teg en gång i månaden med Bill för att väga och mäta eller när jag hade öroninflammation och dylikt.
Jag bytte tillbaka för att det tog mer tid och kraft att ta sig till teg. Tänkte att vi inte skulle ha lika mycket kontakt med vc nu när Bill är äldre. Ja, och nu vill jag säga att det fungerar så mycket bättre. Och jag tror att en stor del i det hela är att det lagts ut på entreprenad. Jag menar, inte kan du säga att man ska tänka om pågrund av en händelse?!?

oktober 27, 2006 9:39 em  
Blogger Manis said...

Jag kan säga precis det för det här är min blogg! Plus att jag inte tror på privatisering, snacka om att sätta plåster på benbrott (no pun intended).

oktober 28, 2006 12:01 fm  
Blogger Alexandra said...

Tji fick jag!
Vad gäller det andra är det en helt annan diskussion! Men nu ska jag sova. Bill går upp med tuppen!
Njut av lovet!
/A

oktober 28, 2006 12:27 fm  
Blogger Manis said...

Ja, det är ju skönt att det har gått bra för er i alla fall. Hoppas ditt s.k. lov blir bra! (jag har hemmajobb som skulle kunna fylla hela veckan) Ses om en vecka!

oktober 28, 2006 11:33 fm  
Blogger Viktorov said...

Självklart kommer marknadskrafterna och konkurrens att driva upp kvaliteten på landets vårdinrättningar. Men tillgänglighet för alla blir det nog lite sämre mer. Det är vad jag tror, men jag vet ju inget.

oktober 30, 2006 11:10 em  
Blogger Manis said...

Nej, tvärtom. Självklart kommer kravet på lönsamhet även i vården att göra arbetsmiljön ännu sämre - och ingen slutkörd vårdpersonal med minimilön kommer att orka ta hand om dig när du behöver det som mest.

oktober 31, 2006 12:45 fm  
Blogger Viktorov said...

Inte på de dyraste ställena. På de lyxigt privata mottagningarna. Där kommer personalen likt googles att ha godisautomater och vilorum. Fast detta är inte min utopi. Just so you know.

oktober 31, 2006 8:14 fm  

Skicka en kommentar

<< Home