fredag, maj 30

Manis har varit utan kaffe i 48 timmar

Många författare, regissörer och skådespelare har försökt gestalta abstinensbevär på film. Jag har sett många av dessa filmer. Jag har även försökt förstå vad det innebär genom att lyssna på vad folk som har gått igenom en drogrehabilitering har att säga men det är omöjligt att förstå.
Det mest häpnadsväckande är att när kroppen har vant sig vid att få tillskott av vissa droger (t.ex. beat-generationens goof balls) varje dag så finns det risk att man dör om man slutar cold turkey utan att behandla abstinensbesvären.
Det som jag vill ha sagt nu är att jag mår riktigt dåligt efter att ha gått över till te (OBS: har alltså inte slutat med koffein helt). Men jag med upplever alltså ungefär en procent eller kanske en promille av vad nån som slutar med benso eller heroin skulle göra. Jag vill alltså klargöra att det handlar om minst hundra gånger värre än:

¤ Hittills 24-timmars mitt-huvud-sitter-fast-i-en-för-liten-cykelhjälm-huvudvärk.
¤ Omöjligt att fästa blicken, framför allt på text.
¤ Humörsvängningar a la Från Jagälskardig till Jagvilldödadig på tre sekunder.
¤ Mardrömmar om odödliga tumörliknande monster, typ John Carpenter's The Thing.

Sammanfattningsvis, jag har alltid gillat den här låten här nere eftersom jag identifierar mig med personen den handlar om. Vad ska jag göra nu, lyssna på delfinljud eller?

3 Comments:

Blogger raisa said...

Delfinljud, fniss. Men om du tröttnar på dem och lyckas koncentrera dig nog så kanske du kan hitta nåt fint tips ur den här artikeln:

http://www.teamuse.com/article_010801.html

juni 01, 2008 9:40 em  
Blogger Manis said...

Det är som att det var meningen hela tiden att jag skulle byta till te, tillsammans med Sting och Sjostakovich. Det är ju två av de få musiker jag faktiskt lyssnar på!

juni 02, 2008 10:06 fm  
Blogger Lovisienstadt said...

Men du, hur går det? Fortfarande abstinens?

juni 06, 2008 12:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home