torsdag, november 30

Hej Konsument! - VARNING UTFÄRDAS -


Jag har förstört vår fina diskmaskin med ett medel som heter YES POWER CLEAN. Allt i maskinen som inte är gjort av metall luktar snuskig bordell, för det var så mycket parfym i medlet. Första telefonsamtalet resulterade i pengarna tillbaka - i form av Always-kuponger. Vi körde maskinen tom hela dagen igår, men fortfarande luktar hela köket horhus. Min fina Bodum-bryggare är också förstörd, för den har plast i locket..

OBS! Den håller inte ens vad den lovar, rengöringsmässigt alltså. Efteråt var filtret fortfarande fullt med (parfymerat) snusk och flott.

tisdag, november 28

Dagens skratt

Gener är hysteriskt roliga. Morsorna till Diskvattens-Anna och Kapten Haddock därnere är systrar. Morsorna är väldigt lika, men Anna och Tobbe ser ut som natt och dag (pun!).





(Innebandyn är (c) Nyheter i Norr AB)

måndag, november 27

Dude, where's my flab?

Det här är ju ingen modeblogg, men det händer konstiga saker. Jag är känd för att alltid väga exakt lika mycket som dagen innan och jag har mina kläder tills de förlorar fason (H&M) eller går sönder. Men idag ba, jag städar lite i garderoben och så ba Å, jag kan ha mina MJ-jeans. Så här glad blev han när jag ringde och berättade:


onsdag, november 22

Heavenly American

Sju svarta amerikaner, är det så jävla speciellt?
När de har tioliters lungor och stylar sig själva är det faktiskt det. Favoriten var han som var kortast och hade jeanspyamas. Han behövde egentligen inte ens någon mik för att höras lika bra som de andra och när han tog ton var det nog inte bara jag som satt och gapade. Ytterst på stolen. Ögonen torkade när jag inte ville missa synupplevelsen heller. Vad vi svenskar antagligen kulturkrockade mest med var bristen på blygsamhet och
- Nu är det min tur att showa off för publiken!
- Nej, min!
- OK, men jag ska stå längst fram..

Låtvalen var underliga. Jag d-o-g när Det först blev Simon & Garfunkel, sedan Phil Collins. Jag är rädd för Phil Collins, även om han finns med i en repertoar varvad med omikad gospel.
Vikis närvarade deras mittpådagen-föreställning och försökte sedan skryta med en bakgrundsbild av gänget på sin mobil. Jag kontrade med en precis likadan, och jag kommer sent att byta ut den.

Tack Lo och tack Jo.

Fulla ungdomar

Fredag, natt, en vecka sedan.
Eftersom vi lämnade utestället innan stängningsdags så hann vi före alla fulla ungdomar till McD. Hur hamnade vi där? Jag var ute med två köttisar, veganen gick hem. De åt ostburgare.
H berättade om sommaren, när han brukade fika på McD. Han hetsade tills jag och inte L (som mådde illa av 2 x cheese) köpte glass och strips med honom. Vi åt upp alla pommes med glass på, och det var hur gott som helst. Jag gillar att vara fulla ungdomar.

Fredag, natt, igår.
Jag och H promenerar hemåt och pratar om viktiga saker, mitt i natten som vi brukar. Vi hamnar på grisarstället nummer ett - Max E4:an på helgen efter 02. Vi delar ett vegmål och en glass, som är iskall, men smälter av varma strips. Det är en sjuk sed som måste avskaffas, men lite för rolig för att upphöra helt.

måndag, november 20

Dagens skratt

...är av samma karaktär som den förvirring man kan känna när man läser om handlingen i dagens avsnitt av en såpa. Det är en massa namn och händelser som man inte har någon aning om hur de hänger ihop. Om man inte är fysiker, kan man skratta lika mycket åt sin egen okunnighet när man läser detta:

En ny typ av dualitet vars upptäckt har gett upphov till stort intresse är dualiteten mellan strängteori i det inre av AdS5 x S5 och en konform fältteori på randen. Utvidgningen av denna dualitet till andra situationer lovar vara av stort potentiellt intresse.
Strängteori är med andra ord av vikt över vitt skilda längdområden, från Plancklängden till radien för universum, och är av betydelse för förståelsen av gravitationen samtidigt som den har lett till en mångfald av nya kvantfältteorier.


(Uppsala Universitets hemsida, Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten)

söndag, november 12

L P


Linda Perry. Ruskigt nittiotal jag vet, men hon är bra. Pink, Gwen, Christina m. fl. har tagit hjälp av henne med sina karriärer. Låtskrivare och producent. Alla som har hört 4 Non Blondes' What's Up? vet att hon har ännu sjukare sångröst än Frida Selander - och det är (i brist på andra ord) mäktigt. Hon har en härligt amerikansk alternativ klädstil och gör fina bitar.


In Flight (1996)

torsdag, november 9

Lyckliga jag

Jag har fått en bästis! Eller min karaktär Manis har fått en bästis i Animal Crossing. Han heter Chief och är en räv, eller kanske en hund? Jag har fått ett inramat foto av honom som jag har ställt på skrivbordet. Idag kom han på besök för första gången. Jag tror vi connectade ordentligt för några dagar sedan, när jag fick honom att förstå att han inte kunde flytta ifrån oss. Det var gripande.


(Jag förväntar mig inte att fler än kanske EN person ska förstå det här, men jag blev så glad så jag ville berätta! Det kom ett hjärta ur hans huvud till och med!)

Förlåt Liza Marklund

Jag tror fortfarande inte till 100% att man kan spotta böcker som hon gör, om det ska vara någon kvalitet på litteraturen (överbevisa mig gärna), men åh vad jag får kräla i stoftet när jag läser vad hon skrev i Expressen innan valet i september:

Att vara kvinna och rösta borgerligt är som att skjuta sig själv i foten. Det är väl okey om folk vill vara självplågare, men de måste minnas en sak: Kulan studsar vidare och träffar alla andra kvinnor också.
(Expressen 10/9 2006)

måndag, november 6

Regnskogen skövlas för att producera kött

Längst inne är jag fortfarande tonåringen som gör egna flygblad och delar ut dem utanför Konsum i Arvidsjaur. Jag är inte alls någon duktig vegan längre och jag brukar inte heller skriva insändare, men det här är så viktigt!


Svar på insändaren "De bränner ned skogen för att göra korv" i VF den 30 oktober

Rubriken är alldeles riktig, men Bertil Johansson borde ha läst på innan han skrev vidare på sin insändare. Jag tar för givet att du inte är vegetarian Bertil, eftersom de flesta som inte äter kött känner till det jag nu ska berätta. Det du har rätt i, är att stora regnskogar blir åkermark för att odla sojabönor, men av världens
sojabönor används större delen till djurfoder. Vissa källor säger att 80 procent av sojaproduktionen i världen används till att utfodra kött- och mjölkproducerande djur, andra säger 90 procent. I Sverige ger vi enligt WWF så mycket som 98,5 procent av importerad soja till våra djur, resten går till livsmedel. Så nog bränns regnskogen ned för att göra korv, men det är för att Bertil Johansson och andra icke-vegetarianer ska få sin köttkorv och inget annat.


VF 3/11-06