onsdag, september 28

First Live Giant Squid Photographed


Alltså, jag vet. Jag vet att det kan låta som en liten och jävligt torr grej, men det är det INTE.
Jag hoppas att ni redan har läst om detta i DN eller kanske till och med i Proceedings of the Royal Society. Det är alltså några gulliga japanska forskare som har lyckats plåta en LEVANDE JÄTTEBLÄCKFISK. Det som National Geographic har lagt ner sjuka mängder pengar på och sponsrat diverse ubåtsjakter efter sådana här mollusker på kilometerdjup. Jag älskar en levande jättebläckfisk. Jag ska ge den ett kärleksfullt smeknamn och sen ska vi få små bläckisar ihop och flytta till Slagnäs. Jag vet att det är totalt olagligt och att brottsrubriceringen är tidelag, men vad ska man göra? Som Romeo och Julia?

söndag, september 25

The Sound and the Strömbäck


Det var klassfest ikväll och Maria skulle inte vara med men Joel sa nu leker vi en lek som har tre delar jag gillade leken och mitt lag kom inte sist fast den var ganska svår och en del var tvungna att gå sen så vi blev färre och färre förutom de som inte kom alls så chipsen räckte och jag behövde inte poppa popcorn nu luktar allt öl och sprit och de sista har gått skrattande cyklade de iväg skjutsade på pakethållaren jag har städat lite och samlat panten till Stinas städning imorrn det var en fin fest och ganska många kom cirka 70% av klassen och ingen krossade fönster eller kräktes jag kanske vågar ha fler fester i framtiden till nästa fest vill jag ha maskerad när man får vara precis vem man vill utan tema så jag få vara kanske Vivienne Westwood eller John Galliano (jag vågar mig på att jämför dessa galningar, vilken galning JAG är!) jag skrev i Maddes Mina Vänner-bok att jag ville spendera 24 timmar med Luke Wilson på en öde ö men det kändes fånigt.

tisdag, september 20

Ellen from the block

USAs fånigaste, gulligaste och roligaste Ellen DeGeneres var värd för Emmygalan i år och städade upp efter Katrina - samma smarta och ärliga Ellen som var värd för Emmygalan efter WTC-attacken. Jag önskar att jag kunde grabba tag i tjurballar som Ellen och inte vara harig. Jag vill kanske till och med våga bli dumdristig och lära mig något istället för att bara ta det varligt och lyckas någon enstaka gång. För att högakta mina egna ord ska jag nu fortsätta med min recension och kapa den ytterligare från 1300 till HÖGST 900 tecken. Jag har ingen aning om när den publiceras, men det är min första så jag ska klippa ut den och skicka den till mor. Ska sådant bronsas in? Kanske en ram på sin höjd. Den kan sitta bredvid Melineh Kurdians autograf på min egen vägg - så jag minns var jag kommer ifrån, som Jennyfromtheblock.

måndag, september 12

Fyrens dag #2

En gåva från Öland:

"Hej Viktor
Ursprungligen har det varit en 1000 W lampa i Bjuröklubb men då Sjöfartsverket och även yrkessjöfarten anser att inte fyrar behövs har Sjöfartsverket monterat en 25 W lampa nästan mer som ett positionsljus. Tyvärr är detta en trend /.../ Det är bland annat därför Fyrsällskapet försöker starta en Svensk Nationell Fyrstiftelse som skall ta över alla fyrar och bevara dem.
hälsn
Esbjörn"

Väldigt ambitiöst - det finns människor som är intresserade av de mest mossiga saker. Det är antagligen tungt för till exempel Esbjörn att ha ett så ovanligt intresse som att bevara fyrar. Hursomhelst behöver ingen längre fundera över detta nu, speciellt inte jag. Det räcker så.

fredag, september 9

Vad hände med Lemondrop?

tisdag, september 6

Sant och sånt


"Staffan och Bengt utför de mest hårresande experiment i julköket. Vill du veta mer om kokosbollar som växer, lampor som blinkar och slocknar, fyrverkeri och solceller?" Staffan Ling och Bengt Andersson alltså. Vi såg det hela familjen, detta och Brödrene Dal. Sug på den ett tag, i nästa inlägg bär det av till Norge och Overfloden!

måndag, september 5

När smaken är som röven

Jag satt och tänkte på Björn Runge igår och hur det kan ha gått så lång tid mellan DÅ när jag såg några av de bästa filmerna jag någonsin har sett, och NU när jag känner att det är dags att se dem igen. Det kan ha att göra med det tråkiga faktum att jag har pengar nu som jag inte hade förr. Men jag tänker lika ofta på ’Raymond – Sju resor värre’, som jag tänker på Aki Kaurismäki och Calamari Union. Lika ofta som på Vin Diesel och hans 2006-produktion Hannibal. Steve Martin och L.A. Story. Cable Guy, Zoolander och Anchorman. Idag på TV3 rev Homer Simpson sönder manuset till Cable Guy och anklagade det för att nästan ha sabbat Jim Carreys karriär, och i detta nu sitter Viktor hemma och älskar Seinfeld men avskyr Anchorman. Sötlakrits är äckligt säger jag, men min mun är inte din. Ingen kan se mina bästa filmer med mina ögon, men jag vill att NÅGON ska se Greger Olsson köper en bil! Rushmore! The Abyss!

Det var länge sedan jag fick nörda loss om film såhär mycket - jag vill tacka för uppmärksamheten. Och även tack till mig själv för att jag vågar. Jag vill få filmtips och jag vill ge filmtips nu. Freak out du med, film är kanske inte coolt men kul.